Bona

Bona

Bona, een Zweedse multinational, bestaat reeds sinds 1919, en heeft sindsdien één belangrijk doel voor ogen gehouden: het beste in houten vloeren naar boven halen. Het is 's werelds grootste toeleverancier voor houten vloeren.

Dat doel streven wij na door de hoogst haalbare kwaliteit van onze producten en diensten te leveren. Of het daarbij gaat om onze eersteklas parketlijmen waarmee uw houten vloer verlijmd wordt, of onze zeer slijtvaste parketlakken (onder andere gebruikt op de houten vloeren op Schiphol) of parketoliën, met een product van Bona heeft u in ieder geval de garantie dat u kiest voor de allerhoogste kwaliteit.

Onderhoud

Ook een houten vloer heeft regelmatig onderhoud nodig: een geoliede vloer zal periodiek gereinigd moeten worden, en als deze wat langer ligt zal er een onderhoudsolie aangebracht moeten worden. Maar ook een gelakte vloer heeft na verloop van tijd een opfrisbeurt nodig, door middel van een dun laagje polish. Voor de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak heeft Bona de ultieme oplossing bedacht: de Bona Spray Mop: een multifunctionele, laagdrempelige mop die er op eenvoudige wijze voor zorgt dat u uw houten vloer altijd schoon kunt houden zonder veel moeite. Klik op de link voor een demo-filmpje. De Bona Spray Mop is in november 2012 uitgebreid belicht tijdens de Margriet Winter Fair in Utrecht, en inmiddels zijn er in Nederland al meer dan 20.000 exemplaren van verkocht, terwijl in de Verenigde Staten al meer dan 1.500.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan.

Opfrissen

Maar ook wanneer uw (verouderde) vloer om de één of andere reden wat grauw of grijs geworden is, betekent dit lang niet altijd dat deze geschuurd hoeft te worden met alle overlast van dien. Bona heeft in 2012 de Bona PowerScrubber geïntroduceerd: een professionele schrob-/zuigmachine waarmee uw vloer vaak weer bijna in nieuwstaat gebracht kan worden. Door de uitgekiende combinatie van een sterke universele reiniger en speciaal voor houten vloeren ontwikkelde borstels wordt de vervuiling door het gescheiden systeem definitief van uw vloer verwijderd en ziet de vloer er vaak weer als nieuw uit. Na het reinigen wordt uw vloer in de onderhoudsolie of polish gezet, afhankelijk van de afwerking, en kan deze er weer een hele tijd tegen. Dit werkt kostenbesparend, en uw vloer ziet er altijd tip top uit!

Renovatie

Er komt een moment dat u wilt kiezen voor een totaal gerenoveerde vloer. Dit betekent dat de vloer geschuurd wordt waarmee alle leefsporen verwijderd worden, en uw vloer ziet er echt weer uit als nieuw. Maar daarbij moet wel de keuze gemaakt worden: wordt het olie of lak? In beide gevallen levert Bona zoals gezegd eersteklas afwerkingen waarmee u uw vloer weer voor lange tijd optimaal beschermt. Wilt u kiezen voor een kleurolie dan is dat uiteraard mogelijk, maar ook wanneer u kiest voor een hele lichte afwerking met de bescherming van een lak, hebben wij dat in ons assortiment. Laat u gedegen door de leden van de Parketgroep Nederland informeren over de mogelijkheden die Bona voor u kan bieden.