Lecol

Lecol

Lecol is al jaren bekend als dé totaalleverancier van de beste producten voor het installeren, afwerken en onderhouden van houten vloeren en parket. Naast een compleet assortiment blijven service, snelle levering en garantie & advies bij ons hoog in het vaandel staan.

Voor de beste producten en al uw vragen met betrekking tot uw vloer kunt u dus bij Lecol terecht; samen op weg naar de perfecte finish. Het assortiment is verdeeld in verschillende productgroepen:

Voorbehandelingmiddelen

Binnen dit assortiment vallen producten als primers (inclusief vochtscherm), (geconcentreerde) voorstrijkmiddelen en ondervloerverstevigers als voorbehandeling voor het leggen van een houten vloer, parket of pvc-vloer.

Egaliseermiddelen

Egaliseermiddelen worden toegepast om ondervloeren vlak te maken. De egaliseermiddelen van Lecol drogen zeer snel (meestal binnen 24 uur), zodat de vloer snel geïnstalleerd kan worden. Vóór het egaliseren van de ondervloer dient altijd eerst één van onze voorstrijkmiddelen te worden aangebracht.

Lijmen voor houten vloeren, parket- en pvc-vloeren

Door parket op de ondervloer te lijmen met kwaliteitsproducten van Lecol worden krimp- en uitzettingsbewegingen van het hout beperkt. Dit draagt bij aan een lange levensduur van de vloer en minimaliseert het ontstaan van krimpnaden. Bovendien wordt hiermee het holklinkend geluid, bijvoorbeeld van voetstappen, beperkt.

Lakken en olie voor parketvloeren

Voor de afwerking van een houten vloer of parket zijn er verschillende mogelijkheden: lak, olie of was.

  1. Lak: Lecol beschikt over een compleet aflaksysteem in de vorm van ProTech. Het systeem bestaat uit een primer en een aantal aflakken. Voor elk wat wils. Met de Lecol ProTech-lakken werkt u 100% aanzetvrij en krijgt u de mooiste lakvloer!
  2. Olie: Voor een zeer natuurlijke uitstraling kan een vloer worden geïmpregneerd met olie. Hiervoor hebben wij een tweetal - nieuwe generatie - impregneeroliën, die veel unieke voordelen bieden. Na impregnering hoeft de vloer door de parketteur niet verder te worden afgewerkt, maar kan na enige tijd het onderhoud met olie of was door de klant worden gestart. De impregneeroliën zijn er in vele kleuren!
  3. Was: Voor een wasvloer is er een high-solid olie-/wascombinatie die gebruikt dient te worden na behandeling van de vloer met een van de impregneeroliën.

Onderhoudsmiddelen

Een houten vloer is een waardevol bezit. Om de uitstraling van een houten vloer te behouden én de lange levensduur te garanderen, is - naast vakkundige installatie en afwerking - goed onderhoud één van de belangrijkste vereisten. Een kind kan de was doen! Bovendien zijn alle onderhoudsproducten watergedragen en vormen dus geen enkele belasting voor gezondheid & milieu! Lecol beschikt per type vloer over een compleet assortiment aan onderhoudsmiddelen voor de dagelijkse reiniging, de periodieke intensieve reiniging en het onderhoud.