RIGO Verffabriek van pionier tot trendsetter

RIGO Verffabriek van pionier tot trendsetter

Nederlands familiebedrijf sinds 1938

RIGO Verffabriek is een Nederlands familiebedrijf, sinds 1938 en heeft zich in de jaren zeventig toegelegd op het ontwikkelen en produceren van watergedragen PU parketlakken. Bij RIGO Verffabriek was en is de zoektocht naar de minst schadelijke grondstoffen, liefst zo natuurlijk mogelijk, een onophoudelijk en intrinsiek onderdeel van de bedrijfsvoering. Zo ontwikkelden zij midden jaren ‘70 de eerste watergedragen poly-urethaan parketlakken, en 100% plantaardige vloeroliën. Zij zijn de enige fabrikant in Nederland met een eigen laboratorium én productiefaciliteiten in eigen huis.

Van PU-lak tot BIO-oil

De ontwikkeling bij RIGO Verffabriek van watergedragen parketlakken liep in de jaren zeventig simultaan met de ontwikkeling van natuurverf van het merk Aquamaryn. De gezondheid van de verwerker stond voorop, samen met de idee fossiele grondstoffen zoveel mogelijk te vervangen door grondstoffen uit de levende natuur. Deze laatste gedachte heeft geresulteerd in een volledig verfassortiment op basis van herwinbare grondstoffen van het merk Aquamaryn. Maar resulteerde ook in de ROYL BIO-OIL, sinds 1978, de eerste één-laags  parketolie op basis van 100% plantaardige oliën, met jarenlange uitstekende prestaties sindsdien.

SKYLT onzichtbare parketlak 

RIGO Verffabriek ontwikkelde zo’n 15 jaar geleden de SKYLT-technologie, vanuit de behoefte de schoonheid van pas geschuurd hout te bewaren, maar het evenwel te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

SKYLT is een onzichtbare watergedragen poly-urethaan parketlak, welke het hout eruit laat zien alsof het onbehandeld is.

Inmiddels zijn er in binnen- en buitenland miljoenen vierkante meters vloeren afgewerkt met SKYLT, en blijft haar esthetiek verwerker en gebruiker verbazen.

 

ROYL OIL-2K na 24 uur volledig belastbaar

De ROYL olieproducten worden gemaakt met een 100% natuurlijke basis, welke naar wens kan worden aangekleurd. De ROYL OIL-2K kan na 24 uur volledig belast worden. Bovendien verdampt er niets uit de ROYL olieproducten: wat je ziet is wat je krijgt!