Bamboeparket

Onze producten

Onze winkels:

Al onze winkels »

Bamboeparket

Bamboeparket of bamboevloeren zijn zeer sterk en hebben een bijzondere uitstraling. Door de 'knopen' heeft de vloer een specifieke, herkenbare tekening. Bamboeparket is ook verkrijgbaar in een variant waarbij de knopen niet zichtbaar zijn. Het Bamboe is daarbij verticaal toegepast.

Bamboe is hard en slijtvast

Bamboe is botanisch gezien een grassoort en groeit in een paar maanden 20 meter hoog. Na een 'verhoutingsproces' dat 5 jaar duurt, wordt het bamboe geoogst. Door dit verhoutingsproces krijgt het bamboe zijn, voor parket belangrijke, eigenschappen: hard en slijtvast. Hoe slijtvastheid is afhankelijk van de afwerklaag. Bij goed onderhoud is vrijwel geen sprake van slijtage! Een ander belangrijk voordeel van bamboe is het feit dat voor deze prachtige parketvloer geen boom is gekapt! 

Verschillende typen Bamboe

Bamboeparket is te verkrijgen in diverse soorten, van tapis tot massieve delen, in de kleuren naturel en caramel. Voor alle onbehandelde bamboevloeren geldt, dat ze kunnen worden afgewerkt met zowel parketlak als vloerolie (olie / was systeem).

Onderhoud van uw bamboeparket

Zorg in ieder geval voor een goede schoonloopmat, want zand en vuil onder uw schoenen vormen een schuurmiddel waartegen geen enkele vloer is opgewassen. Regelmatig onderhoud is nodig voor een lange levensduur van de bamboevloer. Beschadigingen aan een bamboevloer zijn op termijn niet te vermijden, maar vormen geen afbreuk aan de natuurlijke uitstraling van de vloer. De bamboevloer kunt u behandelen met parketpolish, die ervoor zorgt dat er een beschermende laag ontstaat. U kunt kiezen voor een bamboevloer afgewerkt met een vloerolie, die u kunt onderhouden met een daarvoor speciaal ontwikkeld onderhoudssysteem op basis van kokos en sojavetten. Bij een goed en periodiek onderhoud, kun je spreken van een slijtvaste vloer met een zeer lange levensduur.

Voordelen bamboevloer

  • Slijtvast en hard materiaal
  • Zeer stabiel
  • Uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Ecologisch verantwoord product

 

Enkele voorbeelden van bamboeparket: