Kurkvloeren

Onze producten

Onze winkels:

Al onze winkels »

Kurkvloeren

Kurk is een natuurproduct. En dat voel je. Een kurkvloer geeft direct woonplezier doordat het authentieke product geluids- en warmte isolerend is.Kurk is een dermate uniek materiaal, dat zelfs de moderne technologie niet in staat is om het te imiteren of te overtreffen.

Kurk is een 100% natuurproduct met uitstekende kenmerken. Het kurk wordt om de 9 jaar van de kurkeik gepeld. De boom ondervindt hier geen hinder van waardoor het een zeer milieuvriendelijk product is. Kurkvloeren hebben een aantal unieke voordelen. De natuurlijke isolatiecapaciteit en veerkracht is niet door synthetische producten te evenaren. Daarnaast is kurk ecologisch meer verantwoord dan ieder concurrerend materiaal.

Het assortiment is groot. Van unikleuren tot motieven, van plankvorm tot tegels. Kurkvloeren zijn geschikt voor elke ruimte in huis. 

Pluspunten

  1. Voelt aangenaam zacht aan
  2. Is tevens ijzersterk, behoorlijk slijtvast en duurzaam
  3. Bovendien zijn kurkvloeren verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en dessins
  4. Daarnaast is kurk geluiddempend en wordt warmte uitstekend geïsoleerd
  5. En: kurk is puur natuur

Leggen van kurkvloeren

Een kurkvloer wordt doorgaans gelijmd, maar er zijn sinds enige tijd ook uitvoeringen met een lijmloos kliksysteem, die zwevend gelegd kunnen worden. Deze vloeren kunt u eventueel zelf leggen en zijn verhuisbaar. Kurktegels moeten – net als parket – een goede top- of slijtlaag hebben. Deze voorkomt het indringen van vlekken en vergemakkelijkt het onderhoud. Zo’n toplaag kan bestaan uit pvc- of uit speciale kurklak. Voor een complete afwerking van de vloer zijn er plinten met dezelfde kleur en structuur als de kurk van uw keuze. Ook zijn er sierstrips, waarmee een fraaie bies rond de kurkvloer kan worden gelegd.

Kurk in vochtige ruimtes

Een ander groot voordeel van kurk is, dat het vrijwel overal gelegd kan worden, ook in vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer. Qua slijtvastheid doet kurk niet onder voor parket. Dat komt door het speciale procédé, waarbij gemalen kurkkorrels onder hoge druk worden verhit en geperst. Hierbij komt kurkhars vrij dat de korrels weer stevig met elkaar verbindt. Er komen dus geen kunstmatige toevoegingen aan te pas.