Laminaatvloeren

Onze producten

Onze winkels:

Al onze winkels »

Laminaatvloeren

Een laminaatvloer is tegenwoordig bijna niet van een echt houten vloer te onderscheiden. De ontwikkelingen in laminaat gaan erg snel. Laminaat is een mdf drager met daarop een papierdecor. Hierop wordt een keiharde slijtlaag geperst. In deze slijtlaag kan men structuren meepersen. Hierdoor lijkt de laminaatvloer telkens beter op een echt houten vloer. Ook zijn er steeds vaker laminaatvloeren waarbij het decor geprint is op de onderlaag.

Het laminaatvloeren assortiment bij ParketGroep Nederland

Naast onze huiscollectie met prachtige dessins en kleuren hebben onze leden ook laminaat van andere merken. Bij elke winkel vindt u de laminaatvloeren van het bekende merk Quick-Step

U kunt kiezen uit laminaatvloeren met of zonder V-groef, met een structuur of met een echte synchroon lopende houtnerfstructuur. Ook heeft u de keuze uit brede of smalle planken en ook in tegelmotief is er een ruime keuze. De laminaatvloeren zijn door hun klik verbinding eenvoudig zelf te leggen. Wilt u het laminaat leggen overlaten aan onze specialisten dan kan dat natuurlijk ook. 

Hoe sterk is laminaat?

We vertelden al dat een laminaatvloer wordt afgewerkt met een slijtlaag. Deze slijtlaag is gemaakt van melamine, een harde en slijtvaste transparante kunststof. De hoeveelheid melamine geeft aan hoe slijtvast de laminaatvoer is. Om te bepalen hoe 'goed' een laminaatvloer is heeft men normen ingevoerd. Deze normen of klasse indeling, kunt u herkennen aan de W-waardes. Hoe hoger de W-waarde hoe slijtvaster de vloer en hoe langer de levensduur.

Welke W-waarde in welke ruimte?

w-23 – Intensief woongebruik zoals bv. woonkamer, slaapkamers en zolder
w-31 – Licht commercieel gebruik zoals bv. hotelkamer, kantoor. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement
w-32 – Gemiddeld commercieel gebruik zoals bv. kantoor, entree winkels. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement
w-33 – Intensief commercieel gebruik zoals bv. drukke kantoren en winkels.

Laminaat is makkelijk in onderhoud

Door de harde slijtlaag van laminaat, is de vloer heel envoudig schoon te houden. Meer dan de vloer regelmatig stofzuigen en vochtig afnemen met een laminaatreiniger is er niet nodig. Tip: gebruik voor het beste resultaat Parketgroep laminaatreiniger welke verkrijgbaar is via onze webshop of bij een van onze aangesloten winkels.

Brochure van de Nederland-collectie Laminaat

In de Nederland-collectie zitten 3 series unieke laminaatvloeren. Speciaal geselecteerd voor een prachtige laminaatvloer in elke smaak en wens. En uiteraard tegen een aantrekkelijke prijs. Klik op de afbeelding hieronder om 'De Mooiste Laminaatvloeren' te openen:

Laminaatboekje ParketGroep

 

Een papieren versie van het Laminaatboekje is verkrijgbaar bij de ParketGroep Nederland winkels.

Enkele voorbeelden van een laminaatvloer: