Massief houten vloeren

Onze producten

Onze winkels:

Al onze winkels »

Massief houten vloeren

Een massief houten plankenvloer (met een dikte van 16 – 21 mm) is een degelijke parketvloer, die vóór de komst van het lamelparket, traditioneel parket (tapis, ambachtelijk parket) en duo plank vrijwel altijd werd toegepast.

Het is een massief houten strook, eventueel voorzien van een vellingkant (een groef aan de langszijde), die rondom is uitgevoerd met een messing en een groef. De plank, die in breedte kan variëren tussen 6 en 30 cm, kan zowel vast als zwevend worden gelegd. Bij zwevend leggen wordt er gelijmd in de mes en groef. Bij vast leggen wordt het hout op een zandcement dekvloer of houten ondervloer verlijmd met watervrije lijm, of op een houten balklaag gespijkerd. 

Een massief houten vloer ziet er na het leggen niet zo heel anders uit dan een duoplank of lamelparket. Het aanbod in houtsoorten is vaak wat groter. Sommige houtsoorten 'werken' nog al. Dit betekent dat ze krimpen en uitzitten onder invloed van vocht. In ons Nederlandse klimaat is de luchtvochtigheid niet zo constant. Wij adviseren u om de luchtvochtigheid in uw woning goed in de gaten te houden en met behulp van een luchtbevochtiger te zorgen dat deze min of meer constant blijft. Vooral bij het zwevend leggen van een massief houten vloer kan het voorkomen dat u in de winter krimpnaden in uw vloer krijgt. Kiest u voor een lamelparket of duoplank dan is de vloer minder aan het werken, door de opbouw van de vloer.

Vakmanschap

Massief houten vloeren leggen zijn een specialiteit van onze ervaren parketteurs. Het is aan te raden om dit type vloer te laten installeren. Vooral als u kiest voor het volledig vast leggen van de vloer. De adviseurs in onze showroom kunnen u er alles over vertellen. Verschillende houtsoorten kunnen verwerkt worden tot een prachtige plankenvloer. Van licht tot donker, voor ieder interieur. Elke houtsoort heeft zijn specifieke eigenschappen, zoals werking en hardheid.

Uniek en exclusief

Iedere vloer maken wij uniek. In onze showrooms ziet u wat er allemaal mogelijk is met houten vloeren. Door te kiezen voor de juiste soort plint maakt u uw vloer helemaal af passend bij uw smaak. Kies bijvoorbeeld voor een afdeklijst in dezelfde houtsoort of kies voor hoge witte plinten tegen de muur voor een klassiek moderne uitstraling. Alles is mogelijk. Kom naar een van onze showrooms. Onze adviseurs informeren u graag over de verschillende mogelijkheden. En de koffie staat natuurlijk klaar.

 

Enkele voorbeelden van een massief houten vloer: