Multiplank - duoplank vloeren

Onze producten

Onze winkels:

Al onze winkels »

Multiplank - duoplank vloeren

Bij een multiplank vloer wordt de uitstraling van een massief houten plankenvloer gecombineerd met de voordelen van traditioneel parket. De vloerdelen zijn gemaakt van een stabiele onderlaag (meestal watervast verlijmd berken multiplex), met een massief houten toplaag. Duo planken zijn in een groot aantal houtsoorten leverbaar, zoals eiken, jatoba, afzelia, wengé, kambala, maple, merbau, noten enz. De vloerdelen zijn leverbaar in diverse breedtes, tot wel 48 cm breed.

Multiplank of duoplank vloerdelen kunnen zowel zwevend worden geplaatst als rechtstreeks verlijmd op de ondervloer. Door de gelaagde opbouw van de vloer is een zeer stabiel product ontstaan. Deze samengestelde vloer is daardoor veel minder gevoelig voor wisselingen van de relatieve luchtvochtigheid dan een massief houten vloer. U kunt uw duoplank vloer zelf leggen. Wilt u dit niet zelf doen, dan doen wij dat graag voor u. Onze parketadviseurs informeren u graag over de mogelijkheden. 

 

Voordelen multiplank / duoplank vloerdelen:

• Veel houtsoorten mogelijk
• Zwevend en vast verlijmd te plaatsen
• Lange levensduur
• Afwerking naar keuze
• Werkt nauwelijks / zeer stabiel door de opbouw
• Geschikt voor plaatsen in grote ruimtes
• Geen spijkergaatjes

In de meeste gevallen is een multiplank vloer geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Duoplank of multiplank vloeren zijn zeer stabiel

Door de opbouw van een multiplex onderlaag en een massief houten toplaag, ontstaat er een zeer stabiel vloerdeel, met heel weinig kans op kiervorming en krom trekken. Door deze opbouw kunnen duoplanken over het algemeen goed geïnstalleerd worden op ondervloeren met vloerverwarming. Ook zijn duoplank vloeren ideaal om te leggen in appartementen. De meest toegepaste toplaag dikte’s zijn tegenwoordig 4 of 6 mm waardoor de vloer ook een aa tal keren geschuurd kan worden, voor een nog langere levensduur.

 

Houten vloeren in een groot aantal houtsoorten en breedtes

Naast de multiplank vloerdelen in onze huiscollectie hebben onze leden nog meer duoplank vloerdelen in het assortiment. Door de ruime keuze in houtsoorten maar ook in afwerkingen biedt de collectie voor ieder wat wils.

Mocht de standaard kleur van de vloer nog niet helemaal naar uw zin zijn, dan is het mogelijk het hout te kleuren door middel van kleurolie. Aan de hand van kleurstalen kunt u de kleur kiezen die het beste past in uw stijl. Wij informeren u graag over de mogelijkheden in onze winkels

Enkele voorbeelden van een duoplank of multiplank vloer: