Parket en vloerverwarming

Over ParketGroep

Onze winkels:

Al onze winkels »

Parket en vloerverwarming

Vloerverwarming is energiebesparend, geluidloos en 'onzichtbaar', maar bovenal een zeer comfortabele manier om uw huis te verwarmen. 'Harde' vloeren en vloerverwarming gaan heel goed samen. Zo kunt u op een extra comfortabele manier van uw vloer genieten. De meeste 'harde' vloeren zijn geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming. Of het nou gaat om laminaat, pvc- of een houten vloer, in de meeste gevallen is de combinatie met vloerverwarming mogelijk.

Hout staat bekend als een uitstekende thermische isolator. Hierdoor voelt een houten vloer ten opzichte van bijvoorbeeld een stenen vloer niet koud aan. Door de goede isolerende eigenschappen warmt een houten vloer iets trager op, maar hij houdt daarna de warmte wel langer vast. Dat is ideaal in de winter.

Niet alle houtsoorten zijn even geschikt om te gebruiken!

Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een houtsoort te gebruiken die weinig warmte doorlaat. Ook voor de tussenvloer moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren die het functioneren van de vloerverwarming beïnvloeden. Uw parketspecialist kan u hier alles over vertellen.

Isolatie, temperatuurschommelingen en vochtgehalte

Temperatuurschommelingen kunnen er voor zorgen dat er schade aan uw vloer ontstaat. Om schade te voorkomen is er een strikt opstookprotocol waarbij de vloer verwarming in stapjes van een paar graden aan gaat. Zo kan het hout er rustig aan wennen. Vloerverwarming zorgt voor een droge lucht. Om het vochtgehalte in de ruimte op peil te houden, kunt u een luchtbevochtiger gebruiken. Zo voorkomt u dat er barsten in uw vloer ontstaan, of dat deze gaat uitzetten/krimpen.

Heeft u vloerverwarming? Laat het ons weten

Indien u op zoek bent naar een nieuwe vloer en u heeft vloerverwarming, laat het ons dan weten. Onze adviseurs kunnen u precies vertellen welke vloeren en tussenvloeren voor uw woonsituatie geschikt zijn.  

De vloerspecialisten van ParketGroep Nederland bespreken graag met u de mogelijkheden. Zij kunnen u nader informeren over de gemiddelde Rc-waarden van diverse houten vloeren, tussenvloeren en onderlagen. En ze kunnen u precies vertellen waar u in uw woonsituatie rekening mee moet houden.