Vloeradvies en inspiratie

Over ParketGroep

Onze winkels:

Al onze winkels »

Vloeradvies en inspiratie

Komt u langs in een van onze ParketGroep Nederland-winkels, dan willen wij u graag zo goed mogelijk adviseren en inspireren over uw vloer. U kunt rustig rondkijken in de showroom en ervaren welke vloeren u aanspreken.

Onder het genot van een lekkere kop koffie gaan we met u in gesprek over uw woonsituatie. Onze parketadviseurs stellen u vragen, zodat ze een goed beeld krijgen van uw ‘vloerwensen’. Zij zullen u onder andere vragen welk materiaal (hout, laminaat, vinyl, kurk) uw voorkeur heeft. Of u een bepaalde kleur in gedachten heeft. Of de hoeveelheid onderhoud voor u belangrijk is. Of de vloer intensief belopen gaat worden. Maar ook of u de vloer wilt laten plaatsen en of u vloerverwarming of vloerkoeling wilt. En of er nog rekening gehouden moet worden met eisen aangaande geluidsreductie.

Hierna laten ze u een aantal mogelijkheden zien. In de ParketGroep Nederland-winkels is een groot assortiment vloeren aanwezig. Die presenteren we op grote panelen, zodat u een goed beeld krijgt van de verschillende vloeren. Heeft u uw keuze gemaakt, dan komen we bij u thuis om de vloer exact op te meten. Ook beoordelen wij of de omstandigheden waarin de vloer komt te liggen optimaal zijn (denk aan zaken als luchtvochtigheid en vlakheid van de ondervloer), om u vervolgens een offerte te kunnen toesturen.

Inspiratie is de basis voor ons werk

Bij het adviseren over uw nieuwe vloer houden wij rekening met uw persoonlijke woonstijl. Wij hebben vloeren voor elke stijl, van klassiek tot modern en van landelijk tot trendy. 

Houdt u van een landelijke woonomgeving, dan adviseren wij u een vloer die past in deze stijl.

Om u te inspireren en diverse mogelijkheden te laten zien, hebben we een prachtig fotoboek gemaakt dat u kunt inzien (en meenemen naar huis). Daarnaast ontvangt u bij uw bezoek in onze winkels het glossy tijdschrift Floor Experience. U kunt deze ook aanvragen via onderstaand contactformulier.

Vloerverwarming en vloerkoeling

Wist u dat het heel goed mogelijk is om het comfort van vloerverwarming en -koeling optimaal te combineren met een houten vloer? ParketGroep Nederland heeft diverse houten vloeren, maar ook laminaatvloeren en pvc-vloeren, die prima gelegd kunnen worden op een vloerverwarmingssysteem, met hetzelfde rendement.

Om u goed te kunnen adviseren, willen wij graag van u weten of het een nat- of droogbouwsysteem is, als hoofd- of bijverwarming. Wij adviseren u dan welke houtsoort wel en welke houtsoort niet geschikt is. Ook adviseren wij u over de benodigde afwerking, het legsysteem en het type ondervloer. 

Geluidsreductie

Heeft u buren? Woont u in een appartement of flat? Dan wilt u vast niet dat uw buren geluidsoverlast ondervinden van uw harde vloer. Sommige geluiden, bijvoorbeeld die worden veroorzaakt door het lopen op schoenen met hakken, klinken heel luid door in de ruimte. Ook naar de buren onder en naast u. U kunt deze geluiden verzachten door gebruik te maken van de juiste ondervloer.

Bij appartementen zijn er vaak regels voor geluidsreductie. In dat geval heeft u een officieel geteste ondervloer nodig.

Wij hebben diverse soorten ondervloeren in het assortiment. Met en zonder testrapport, voor laminaat, parket of pvc. Ook hier geldt weer dat ons advies past bij de situatie van uw woning en de wensen die u heeft.

Direct contact

Verstuur »
* verplichte velden