Ten Dam Vloeren - Purmerend

"Drie generaties sterk in parket"

Ten Dam Vloeren - Purmerend 0299 - 763 688 Verstuur e-mail Bezoek website

Ten Dam Vloeren - Purmerend

Kwadijkeroogweg 21
1442 LA Purmerend

0299 - 763 688
info@tendamvloeren.nl
http://www.tendamvloeren.nl

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 - 16:00

Direct contact

Neem direct contact op met Ten Dam Vloeren - Purmerend.

Verstuur »
* verplichte velden

Ten Dam Vloeren - Purmerend

"Mijn grootvader, Karel ten Dam, begon in 1923 bij Bruynzeel zijn loopbaan als parketteur en startte na 25 jaar in loondienst te zijn geweest zijn eigen bedrijf. Mijn vader, Henk ten Dam, ging op zijn 24e als parketteur voor zijn vader werken. Op 31 jarige leeftijd nam hij het bedrijf van zijn vader over. Zelf was ik 18 toen ik in het parketbedrijf van mijn vader stapte. En in 2000 heb ik het weer overgenomen van mijn vader." vertelt Robert ten Dam.

Ten Dam Vloeren is uitgegroeid tot een van de grotere bedrijven in de regio Noord-Holland en is gevestigd in Purmerend. Grootvader Ten Dam leeft inmiddels niet meer, hij werd 76 jaar. "Hij was een parketman in hart en nieren. Zoals vele starters werkte hij vanuit zijn woonhuis in Amsterdam. ’s Avonds verkocht hij vloeren en overdag legde hij ze."

"Dit waren toen nog voor 100 procent ambachtelijk vervaardigde parketvloeren. Toen mijn vader een parketwinkel op wilde zetten had mijn grootvader daar wat moeite mee. Hij vond dat wat hoog gegrepen, maar later kwam hij tot de conclusie dat deze winkel een groot succes werd. Op zijn 74e legde grootvader zijn laatste vloer. Al jaren daarvoor had mijn vader hem regelmatig sterk aanbevolen te stoppen met werken. Maar daar wilde hij niets van weten. Het ging zelfs zover dat grootvader stiekem onze parketteurs belde of hij mee mocht op een klus. ‘Pik me even op, maar zeg niets tegen mijn zoon’ zei hij dan."

Jarenlange ervaring

Henk ten Dam opende in 1976 de winkel van Ten Dam Vloeren op het industrieterrein de Koog in Purmerend. Met twee parketteurs bewerkte hij de regio Noord-Holland. Later werden er meerdere parketteurs aangetrokken en het werk van Henk verplaatste zich van de vloer naar de binnen- en buitendienst. Naast jonge leggers heeft Ten Dam Vloeren ook een aantal parketteurs van middelbare leeftijd in dienst. Een van hen heeft het vak nog geleerd van Karel ten Dam. Volgens Robert is zijn moeder Jannie jarenlang de drijvende kracht geweest achter Ten Dam Vloeren. "Zij deed voor mijn grootvader al de administratie. Binnen ons bedrijf hield zij zich bezig met de in- en verkoop en de planning. Ze runde in feite alles vanuit Purmerend."

Ambachtelijk

Ten Dam Vloeren is een ambachtelijk bedrijf dat zich met recht een speciaalzaak in traditionele parketvloeren mag noemen: "Dat is ook altijd het beleid geweest. Het is ons vak, want niet alleen ik ben nu de derde generatie in Ten Dam , maar ook de klanten. Ik verkoop nu een vloer aan de kleinkinderen van de klanten van mijn grootvader."